Kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalainen jäsenkorjaus on lempeä hoitomuoto, jossa ei niksautella ja naksautella väkisin. Hoito etenee kehoa kuunnellen ja sen ehdoilla. Asiakas osallistuu hoitoon liikkeellä, jolloin keho saa ikäänkuin samalla hieronnan. Aina ei yksi hoitokerta riitä, vaan on hyvä palata hoidettavaksi vaikka kahden tai kolmen viikon päästä. Silloin keho antautuu uudelle käsittelylle helpommin ja kireydet hellittävät.

Hoitoon on hyvä ottaa omat, helposti puettavat sukat mukaan. Korut voivat jäädä kotiin.

KALEVALAINEN JÄSENKORJAUS opiskelijan harjoitushoitona. Kysy lisää.

Kalevalaisen jäsenkorjauksen oppimisen polku alkaa peruskoulutusjaksoilla, jonka aikana opiskelija on ”oppipoika”.  Peruskoulutusvaiheen jälkeen opiskelu jatkuu ”kisällinä”.

Aluksi keskitytään jalkojen käsittelyyn lihasten ja nivelten kautta, sekä selvitetään millaisia muutoksia jalkojen erimittaisuus aiheuttaa kehon tasapainoon ja opitaan hoitamaan virheasentoja.

Jatkokoulutuksessa opitaan kuinka kehossa tapahtuvat muutokset johtavat ongelman aiheuttajan syntypaikalle ja kuinka ongelma-alueita hoidetaan kalevalaisen jäsenkorjauksen avulla. Jatkokoulutuksessa opitaan avaamaan aineenvaihduntaa ja ymmärtämään sen merkitys solutasolle. Oppiminen tapahtuu pitkälti käytännössä näppituntumalla harjoitushoitoja tehden.

Hoito aloitetaan hoitopöydällä, edeten jalkapohjista lonkkiin. Hoitoa jatketaan jakkaralla istuen, jolloin hoidetaan selkä ja kädet. Lopuksi käsitellään hartiat ja pää.

Video on tehty YOM- videokurssilla 2020